راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل
تفاوتی ندارد در چه شغلی فعالیت میکنید کافی است در آن حیطه بهترین باشید و دانش ارائه بروزترینها را داشته باشید. با دانستن راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل، اسبابکشی ایدهآلی را تجربه میکنید، زیرا بستهبندی مهمترین عامل در هر نوع جابجایی است. راهنمای نحوه بستهبندی لوازم و اثاثیه منزل را حتما قبل از بستهبندی و اقدام به جابجایی وسایل و اثاثیه منزل بخوانید تا از بروز خسارات احتمالی جلوگیری کنید. البته اگر از باربری معتبر برا جابهجایی اثاثیه خود کمک نگرفتهاید به این مطلب نیاز خواهید داشت. نکات مهمی که برای بستهبندی اصولی باید رعایت شود به شرح زیر است:
· لوازم غیر ضروری
بستهبندی را از وسایلی شروع کنید که کمتر از آن استفاده میکنید مثل جعبه ابزار یا وسایل ورزشی، ظروف پذیرایی، رختخوابهای مهمان و… این کار از شلوغی محیط جلوگیری میکند و باعث میشود کلیت کار آسانتر شود.
· تفکیک کنید
در راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل، طریقه جمع کردن و تفکیک مواد شوینده، آتشزا، کتاب، لوازم شکستنی، گران بها و همچنین لوازم بزرگ هنگام اثاث کشی منزل از اصول مهم قبل از بستهبندی است، حتما این نکته را رعایت کنید.
· برچسب زدن
هنگام چیدن لوازم شما حداقل ۵۰ الی ۶۰ کارتن دارید که نمیدانید درون آن چه چیزهای است اما اگر برچسب بزنید دیگر خیالتان راحت است. بر روی برچسب محتویات درون هر جعبه را یادداشت کنید.
· تجهیزات
ضروریترین نیاز برای بستهبندی و البته جابجایی داشتن تجهیزات است. کامل بودن این فاکتور بسیار کمک کننده است.
استانداردهای اسباب کشی و اثاثیه منزل
در راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل به بررسی استانداردهای اسباب کشی و اثاثیه منزل خواهیم پرداخت. داشتن کارگر باربری یعنی استاندارد کامل برای اثاثکشی. این افراد در هنگام اثاثکشی مانند فرشته نجات میمانند. اگر از کارگر باربری برای اثاث کشی استفاده نمیکنید، اصول بستهبندی وسایل در اسباب کشی برای همه لوازم را باید رعایت کنید.
بنابراین باید برای لوازم آسیبپذیر از بستهبندیهای حساستر و ظریفتر، و برای وسایل الکتریکی و بزرگ منزل هم از بسته بندی مختص آنها استفاده کرد. اگر استانداردهای اسبابکشی در کلیه مراحل جابهجایی اثاثیه منزل رعایت شود ۱۰۰ درصد پروژه با موفقیت و بدون خسارت انجام میشود. استانداردهای اسبابکشی شامل بستهبندی، حمل اثاث، بارگیری اثاث، چیدمان اثاثیه و تخلیه اثاثی میشود.
بررسی انواع مواد بستهبندی برای حمل بار
انتخاب درست مواد بسته بندی، نقش بسزایی در ماندگاری و حفظ سلامت آن کالا دارد.در نتیجه در راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل به بررسی آن خواهیم پرداخت:
· کارتن
خشت اول در بستهبندی همین مورد است. در حال حاضر کارتنهای بسته بندی اثاثیه منزل در ابعاد گوناگون برای انواع وسایل (از لباس گرفته تا لوازم شکستنی و …) تولید میشوند. این کارتنها کار بسته بندی اثاثیه را فوقالعاده آسانتر و البته ایمنتر کردهاند. معمولاً در اندازه و اشکال متنوع و با ضخامتهای متفاوت در باربریها موجود است. کارتنها برای جابهجایی کالاهایی مثل لوازم و دستگاههای الکترونیکی، کاغذ، محصولات غذایی خشک، تجهیزات و انواع کالاهای رایج دیگر استفاده میشوند.
· بابلرپ
بابلرپها همان پلاستیکهای حبابدار هستند که برای جلوگیری از ضربه و فشار در اسباب کشی استفاده میشوند. برای بستهبندی لوازم شکستنی یا وسایل الکترونیکی و حساس از این پلاستیکهای حبابدار استفاده میشود. همچنین وسایل بزرگتر نظیر، شیشهها، بوفه یا میز ناهارخوری و… با استفاده از بابل رپ از خطر شکستگی محفوظ میمانند.
· چسب پهن
مورد دیگری که در راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل به آن خواهیم پرداخت چسب پهن است. برای اسباب کشی چسبهای پهن بیشتر به کارتان میآید، این چسبها سطح وسیعی را پوشش میدهند و قدرت نگه دارندگی بیشتری دارند. حتما از چسب مخصوص بسته بندی به مقدار زیاد، تهیه کنید.
· سلفون
پلاستیکهای رولی نازک که برای بستهبندی ضخامت و کشسانی متفاوتی دارند.
· هاردباکس
هارد باکس، نوعی جعبه ساخته شده از مقوای محکم با روکشی از جنس متریال مختلف نظیر پارچه، چرم، کاغذ است که از آن برای بسته بندی و محافظت از کالاها استفاده میشود. البته برای بستهبندی لوازم الکترونیکی هاردباکسهای سهتیکه نیاز هستند. اما برای جواهرات و انواع اکسسوری منزل هاردباکس معمولی مناسب است.
· فومهای حبابدار
فوم حباب دار موارد مصرف زیادی دارد، از آن جمله هنگام بستهبندی برای جلوگیری از برخورد دو شی حساس با یکدیگر فوم را بین آنها قرار میدهند و یا فضای داخل کارتن را میتواند پر کند. کارگر باربری تشخیص میدهد که چگونه از این ابزار به بهترین نحو ممکن استفاده کند.
· کاغذ
برای جلوگیری از آسیب به لوازم شکستنی و خرده ریزها از کاغذ بستهبندی استفاده میشود. قبل از قرار دادن وسایل داخل کارتن حتما با این کاغذها، لوازم را دور پیچی کنید.
نکاتی برای بستهبندی و حمل لوازم الکترونیکی
لوازم الکترونیکی از جمله وسایل حساس و گرانقیمت هر خانهای هستند کافی است در هنگام جابجایی به دلیل عدم بستهبندی صحیح یک سیم از لوازم الکترونیکی قطع شود. علاوه بر هزینهای که بابت تعمیر آن باید پرداخت شود الافی که به وجود میآورد خودش یک مقولهای جداگانه است. لوازم الکترونیکی منزل زیاد است در این بخش به بستهبندی گران قیمتترینها میپردازم:
· راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل بستهبندی ماشین ظرف شویی و لباسشویی
ماشینهای ظرف شویی و لباسشویی اتصالی به لولههای آب و لوله تخلیه دارند و توسط پیچها محکم شدهاند. برای جابهجایی ماشین ظرف شویی و لباسشویی در اسباب کشی باید همه اینها را باز کنید و این وسیله برقی را به درستی بستهبندی نمایید. همان طور که در حال جدا کردن دستگاه از اتصالات هستید تمام مهرهها را در کیسه کوچکی بگذارید و روی آن برچسب بچسبانید. به این ترتیب بعد از اسباب کشی و برای نصب ماشین ظرف شویی و لباسشویی در خانه جدید به دردسر نخواهید افتاد.
قبل از بستهبندی این دو ماشین، آنها را به خوبی تمیز و خشک کنید تا از تشکیل قارچ و کپک جلوگیری شود. درب ماشینها را با چسب پهن محکم کنید و از چسب برق برای پوشش سیمهای شل و آویزان استفاده نمایید. سپس چند لایه پلاستیک حبابدار یا پتوهای ضخیم را اطراف دستگاه بپیچید.
از نوار یا طناب استفاده کنید تا این لایههای محافظ طول حرکت در جای خود ثابت بمانند و حرکت نکنند. این مرحله از کار را کارگر باربری به قدری حرفهای انجام میدهد که به هیچ نحو بدنه دچار آسیب نمیشود. اگر کارتن و فیبرهای نگه دارنده ماشين ظرف شویی را دارید بهتر است ماشین را درون آن قرار دهید.
· بستهبندی تلویزیون
حساسیت صفحه نمایش این لوازم برقی به قدری زیاد است که توصیه میکنم از کارتن مخصوص خودش برای بستهبندی آن استفاده کنید اما در صورت نبود کارتن این نکات را رعایت کنید.
زمانی که تلویزیونتان را برای بسته بندی آماده میکنید باید ابتدا تلویزیون را از برق جدا کرده و سیم برق را نیز در صورت امکان از تلویزیون جدا کنید. سپس سیمهایی لوازم جانبی دستگاههای دیگر را که به تلویزیون متصل کردهاید را جدا کنید. آنها را به صورت حلقه جمع کنید و با یک طناب یا ربان به هم ببندید.
رها شدن سیمها به صورت متصل به تلویزیون میتواند باعث آسیب به سیمها و یا محل اتصال آن به تلویزیون در هنگام اسباب کشی شود. اگر تلویزیون شما به یک پایه متصل است باید برای بستهبندی مناسب از آن جدا شود. بر روی صفحه نمایش پتوی نرم قرار دهید آن را با نخ مخصوص بستهبندی ببندید.
زمانی که نمای تلویزیون را ایمن کردید، ایدهی خوبی خواهد بود که لایهی محافظتی مستحکمتری را بر روی آن قرار دهید. برای ای کار از یک کارتن استفاده نمایید. نمای جلوی تلویزیون را اندازه بگیرید. سپس کارتن را به اندازهی آن برش بزنید و به وسیلهی چسب زدن به طور کامل، آن را به تلویزیون بچسبانید و مجدد با یک پتو کل تلویزیون را پتو پیچ کنید. این بستهبندی در کنار حمل صحیح ایمنی تلویزیون را تضمین میکند.
· راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل بستهبندی یخچال
همان طور که میدانید بستهبندی یخچال در اسباب کشی یکی از کارهایی است که باید برای آن وقت زیادی گذاشت. زیرا اگر در حین اسباب کشی آسیبی به بدنه یخچال وارد شود و یا مشکل فنی پیدا هزینه گزافی بر دوش شما میگذارد. قبل از اینکه توضیحات این بخش را شروع کنم توصیه میکنم از کارگر باربریهای معتبر استفاده کنید تا خیالتان راحت باشد.
بهتر است ۲۴ ساعت قبل از اینکه بخواهید اسباب کشی کنید یخچال خود را تخلیه کنید و آن را از برق بکشید. سپس تا حد امکان نم و رطوبت آن را با دستمال خشک کنید و درها را باز بگذارید تا هم امکان رشد باکتری کاهش یابد و هم یخچال شما بوی نامطبوعی نگیرد.
تمام طبقههای شیشهای و قفسهها و هر چیزی که ممکن است در حین جابجایی داخل یخچال تکان بخورد را جدا کنید و آنها را با نایلون حبابدار بپیچید و به صورت جداگانه داخل کارتنهای مخصوص قرار دهید. با طناب یا تسمه پارچهای و یا تسمه پلاستیکی درب یخچال را ببندید تا در حین جابجایی باز نشود و آسیب نبیند.
البته اگر اطراف درب یخچال زنگ زدگی یا کنده شدن رنگ ندارد می توانید از چسب پنج سانتی به جای طناب استفاده کنید، چرا که ممکن است طناب حین جا به جای باعث آسیب زدگی یا فرورفتگی درب یا بدنه یخچال شود. دورتا دور یخچال را سلفون کشی کنید و سپس با پلاستیک حبابدار بپوشانید و با چسب پهن آن را محکم کنید.
· راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل بستهبندی کامپیوتر
بسته بندی کامپdوتر برای جابه جایی را به تفکیک توضیح خواهیم داد:
- کیس: به منظور مراقبت از هر یک از اجزای کیس ، داخل آن را باز نکنید. کل کیس را با یک نایلون حبابدار یا دو ورقه کوچک مقوا بپیچید. به این ترتیب، بسته بندی نایلون حبابدار هر گونه شوک، لرزش و یا حتی ضربههای جزئی را در حین انتقال جذب میکند. سپس کیس پیچیده شده با نایلون حبابدار را در یک پتو بزرگ ببندید و با نوار بستهبندی محکم کنید.
- مانیتور: مانیتور مانند تلویزیون باید بستهبندی شود با این تفاوت که ابعاد مانیتور کوچکتر است و مراحل بستهبندی و البته حمل آن بسیار آسانتر است.
· بستهبندی ایمن برای وسایل ظریف و شکننده
هنگام جابجایی، بستهبندی اشیا شکستنی کار بسیار دشوار و بعضا چالش برانگیزی است. اگر به هنگام بستهبندی آنها دقت لازم را نداشته باشید یا از ابزار مناسبی استفاده نکنید، قطعا دچار خسارات خواهید شد. بعد از تهیه لوازم بستهبندی، نوبت به خود بستهبندی میرسد.
بدون انجام بستهبندی اصولی نمیتوان انتظار داشت ظروف شکستنی در اسبابکشی سالم بمانند. بسیاری از موارد آسیبها به دلیل باز شدن زیر کارتن به وجود آمدهاند، یعنی به دلیل باز شدن چسب زیری کارتن محصول از آن خارج شده و آسیب دیده است.
پس استفاده از چسب مناسب و بستن نوارهای اضافی به پشتیبانی بهتر جعبه کمک کرده و از خم شدن آن در اثر وزن محتویات یا باز شدن آن جلوگیری میکند. بعد از چسب زدن پشت کارتن ابتدا نایلون حبابدار را در قطعات مناسب برش دهید، سپس کف جعبه را به وسیله آن بپوشانید، از کاغذ مچاله شده برای جلوگیری از آسیب بر اثر برخورد اشیا شکستنی استفاده کنید.
کارتن باید متناسب با وزن اشیا شکستنی انتخاب شود. انتخاب کارتن براساس وزن اشیا از پاره شدن آن جلوگیری میکند. هنگام قرار دادن وسایل داخل کارتن وسایل غیر همسان را داخل یک جعبه قرار ندهید، در ضمن همیشه بستهبندی کارتن خود را با سنگینترین و محکمترین ظروف شروع کنید.
ظروف آسیبپذیرتر مانند لیوانها بویژه لیوانهای پایهدار را در قسمت بالای جعبه قرار دهید. قسمتهای خالی را با کاغذ و یا نایلون حبابدار پر کنید. کارتن را با چسب محکم کرده و برچسب بزنید.
بسته بندی اثاثیه منزل در باربری گل بار
راهنمای جامع بستهبندی اثاثیه منزل بخشی از زنجیره پروسه جابجایی است و به محافظت، ایمنی، سهولت در جابهجایی و شناسایی محموله شما کمک میکند. اما اگر جابجایی صد در صد اطمینانی و بدون دردسر میخواهید از کارگر باربری و سایر خدمات باربری گل بار استفاده کنید.