21 آبان 1402 توسط امیر قوامی 0 دیدگاه

انواع کشتی باربری و کاربردهای آن‌ها در حمل و نقل

کشتی ها یکی از انواع ناوگان حمل و نقل هستند که وظیفه بسیاری از صادرات و واردات را انجام می‌دهند. اگر می‌خواهید با انواع کشتی باربری و کاربردهای آن‌ها در حمل و نقل آشنا شوید مقاله را تا انتها دنبال کنید.

کشتی باربری

کشتی باربری یک نوع کشتی است که برای حمل کالاها به صورت دریایی فعالیت می‌کند. این کشتی‌ها برای حمل کالاهای کوچک و سبک تا کالاهای سنگین و بزرگ استفاده می‌شوند. کشتی‌های باربری با سرعت مناسب و ظرفیت بالا انواع کالاها را قادر هستند جابه‌جا کنند.

این وسیله یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین وسایل حمل و نقل در جهان است. مهم‌ترین فاکتور برای این انتخاب و کاربرد کشتی‌ها، نوع باری است که قرار است جابه‌جا کنند. زیرا انتقال برخی بارها، شرایط ویژه دارند که یک کشتی باید بتواند این شرایط را مهیا سازد. این فاکتور از آن جهت دارای اهمیت بسیار زیادی است که تعیین می‌‍‌‌کند یک کشتی باربری در کدام مسیر تجاری می‌تواند حرکت کند یا در کدام بندر می‌تواند پهلو بگیرد.‌

کشتی باربری یک نوع کشتی است که برای حمل کالاها به صورت دریایی فعالیت می‌کند.

کاربرد انواع کشتی باربری در حمل و نقل

حمل و نقل دریایی یکی از رایج‌ترین روش‌های حمل و نقل بوده که انواع مختلفی از انواع کشتی باربری در اقیانوس و دریا‌ در حال حرکت هستند. این کشتی‌ها ممکن است در جهت امور نظامی، حمل و جابه‌جایی انسان و یا حمل کالا باشد. پس کشتی‌ها کاربردهای مختلف و متفاوتی دارند اما قابل ذکر است که امروزه بیشتر کشتی‌ها، برای حمل و نقل استفاده می‌شود. که با توجه به انواع کشتی‌های حمل و نقل دریایی، بارهای مختلفی از راه دریایی جابه‌جا می‌شوند.

ویژگی کشتی باربری

در این بخش از مطلب انواع کشتی باربری و کاربردهای آن‌ها در حمل و نقل  به بررسی ویژگی کشتی باربری خواهیم پرداخت:

  • کشتی باربری کمترین آلودگی از نظر دی‌اکسید کربن را بین سایر وسایل حمل و نقل دارند.
  • حمل بار با کشتی موجب می‌شود تا بتوان محموله‌های بزرگ مانند یخچال یا اجسامی با ارتفاع غیر متعارف را به راحتی جا‌به‌جا کرد. این نوع کشتی‌ها به طور عمده برای حمل و نقل کالاهای سنگین، مانند فلزات، غلات، نفت و محصولات شیمیایی استفاده می‌شوند.
  • ظرفیت همه کشتی‌ها یکسان نیست.
  • برای ارسال کالاهای بالای ۲ هزار کیلو و به طور خاص محموله‌های تجاری می‌توان از حمل و نقل دریایی استفاده کرد که صرفه اقتصادی بهتری نسبت به سایر روش‌های حمل و نقل دارد. فقط مهم این است مسیر مبدا تا مقصد شما راه ارتباطی دریایی داشته باشد.
  • حمل و نقل کالاهای گوناگون با این کشتی باربری انجام می‌شود. ساختار کشتی‌های باربری به گونه‌ای است که کالاها را به صورت بسته بندی شده حمل می‌کنند.

انواع کشتی باربری

از زمان‌های گذشته تاکنون، مسافران همواره از کشتی‌ به عنوان یکی از ابزارهای باربری برای حمل و نقل کالاهای خود استفاده می‌کرده‌اند. از این رو می‌توان گفت که اکثر کشتی‌ها جر انواع کشتی باربری محسوب می‌شوند. در این میان انواع کشتی باری تفاوت‌های بارزی را با یکدیگر دارند. برای انتخاب درست کشتی باربری و جلوگیری از صرف هزینه‌های گزاف بهتر است با انواع کشتی های باربری و معیارهای مهم برای تقسیم بندی آن‌ها آشنا شوید. انواع کشتی باربری شامل:

· کشتی فله‌بر

در کشتی فله‌بر موضوعی که اهمیت دارد این مورد است که از این نوع کشتی برای حمل بارهای فله‌ای جامد استفاده می‌شود. مزیت اصلی این روش، هزینه پایین حمل و نقل آن است زیرا در این کشتی ها دیگر نیازی به بسته‌بندی کالا نیست و هزینه‌ی بسته بندی به صفر می‌رسد.

• کشتی باربری کمترین آلودگی از نظر دی‌اکسید کربن را بین سایر وسایل حمل و نقل دارند.

· کشتی یخچال دار

یکی دیگر از انواع کشتی باربری کشتی یخچال دار است. این نوع کشتی‌ها سهم بسیار زیادی در حمل و نقل مواد غذایی دارند. انبار این نوع کشتی های حمل و نقل دریایی دارای امکاناتی برای برودت دما مختص به هر کالا است.

این کشتی باعث شده تا محصولات فاسد شدنی بدون اندکی ضرر به مقصد برسند و به راحتی منتقل شوند. اما باید در نظر داشته باشید که ساحل مبدا و مقصد نیز باید امکانات لازم را داشته باشند تا بشود بار سالمی جابه‌جا کرد.

· کشتی دام بر

همان طور که از اسم این نوع از کشتی‌های حمل و نقل دریایی از انواع کشتی باربری مشخص است،  برای حمل دام استفاده می‌شوند. در این نوع کشتی‌ها حیوانات با تراکم بالا در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و جابه‌جایی حیوانات با کشتی بهتر بوده زیرا حیوانات آسیب کمتری می‌بینند.

· کشتی کانتینری

به طور کلی می‌توان گفت بیش ۵۰ درصد جابه جایی بارها در اقیانوس توسط کشتی کانتینری انجام می‌پذیرد. زیرا این نوع از انواع کشتی باربری از مقاومت و قدرت مناسبی برای حمل کالای خشک برخوردار هستند. به طور کلی می‌توان گفت کشتی‌های کانتینری کشتی‌های خودکاری هستند که توسط جرثقیل بارگیری و تخلیه می‌شوند.

· کشتی پاناماکس

ظرفیت کشتی باربری پاناماکس حدود 65000 تن است که به دلیل ابعاد بزرگ و ظرفیت بالا از این نوع کشتی‌های باری برای حمل زغال سنگ و غلات نیز استفاده می‌کنند. البته این نمونه کشتی دارای انواع دیگری با ظرفیت‌های کمتر نیز است. این کشتی برای حمل محصولات فلزی،‌ کود شیمیایی و محصولات جنگلی استفاده می‌شود.

· کشتی افراماکس

افراماکس تانک‌هایی با اندازه متوسط ​​هستند که می‌توانند بین 80،000 تا 120،000 تن را بارگیری کنند. از این نوع کشتی‌های حمل بار به دلیل شکل و ظرفیت آن‌ها اغلب برای تجارت نفت در مسافت‌های کوتاه و متوسط استفاده می‌شود.

· کشتی نفت‌ کش

از این نوع از انواع کشتی باربری برای انتقال فرآورده‌های نفتی استفاده می‌کنند. این کشتی از نظر ساختاری با دیگر کشتی‌های باربری تفاوت‌هایی دارد که از بارزترین آن می‌توان به مقاومت این مدل در برابر نشت اشاره کرد. کشتی باربری نفت‌ کش قابلیت حمل میلیون‌ها بشکه نفت را دارند.

· بهترین کشتی باربری

انتخاب بهترین نوع کشتی باربری معمولاً به نوع و حجم کالا‌ها، مسافت حمل و نقل دریایی و شرایط محیطی بستگی دارد. با‌ این ‌حال، از لحاظ گستردگی کاربرد و ظرفیت حمل، کشتی‌های کانتینری به‌عنوان یکی از بهترین و مؤثرترین انواع‌ کشتی باربری در دنیا شناخته می‌شوند.

پایان

در این مطلب باربری گل بار همان گونه که خواندید با موضوع انواع کشتی باربری و کاربردهای آن‌ها در حمل و نقل با شما همراه بودیم. برای هر نوع جابه‌جایی باربری گل بار در خدمت شما است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *