مقدار بار مجاز در هواپیما
هنگام سفر کردن از طریق خطوط هوایی یکی از دغدغههای اصلی مقدار بار مجاز در هواپیما است. منظور از بار مجاز این است که اجازه حمل مقدار مشخصی از بار وجود دارد و نیاز به پرداخت هزینه اضافه نیست. میزان بار مجازی که هر مسافر می تواند به همراه داشته باشد در بلیط هواپیما و قسمت وزن بار قید شده است. البته میزان بار استاندارد با توجه به ایرلاین، مسیر پرواز و بسته به نوع کلاس پروازی شما متفاوت میشود.
اینکه بلیط هواپیما در دست شما مربوط به کابین بیزینس، فرست کلاس و یا اکونومی است، در میزان بار مجاز برای حمل تغییر ایجاد میکند. نکته دیگر در میزان بار مجاز این است که برخی از مسافران دارنده کارتهای طلایی و نقرهای هستند این افراد اجازه دارند ۱۰ کیلو مازاد هر مقدار که تصویب شده است را همراه داشته باشند.
بارهای مجاز هواپیما
گاهی اوقات لوازم زیادی به همراه ندارید و میخواهید آن چمدان را داخل کابین همراه خود داشته باشید ،قوانین آن با باری که به بخش بار هواپیما تحویل میدهید متفاوت میشود. باری که همراه خود به داخل کابین هواپیما میبرید یا باید زیر صندلی مقابل شما یا در یکی از قفسههای بالای سرتان قرار داده شود. ظرفیت نگهداری بار داخل کابین هواپیما محدود است.
میزان بار مجاز داخل کابین هواپیما به عوامل زیادی ازجمله شرکت هواپیمایی مسیر و کلاس پروازی بستگی دارد. مسافرین کابین فرست کلاس و بیزنس کلاس اجازهی حمل ۲ چمدان سایز کابین به اضافه یک کیف دستی کوچک را دارند. وزن هرکدام هم نباید بیشتر از ۷ کیلوگرم باشد.
مسافرین کابینهای کلاس اکونومی اجازهی حمل ۱ قطعه چمدان سایز کابین به اضافه یک کیف دستی کوچک را دارند. وزن آن نباید بیشتر از ۷ کیلوگرم باشد. البته لازم به ذکر است که برای شرکتهای هواپیمایی مختلف، ابعاد و حجم استاندارد بار داخل کابین هواپیما ممکن است متفاوت باشد. از مهمترین وسایلی که میتوانید در ساک دستی خود داشته باشید میتوانیم به مدارک، خوراکیهای سبک و ترجیحا خشک، لباس، اشیای مهم و گران بها و… اشاره کرد.
مقدار بار مجاز در پروازهای خارجی
میزان بار مجاز در برخی از پروازهای خارجی زیاد و مناسب است. این میزان بار برای زمانی است که بلیط اکونومی تهیه میکنید و 30 کیلو بار را باید در یک چمدان قرار دهید. میزان بار مجاز بلیط بیزنس نیز 40 کیلو و 2 چمدان است، در بلیط فرست کلاس نیز تا 50 کیلو مجاز به حمل بار هستید.
مقدار بار مجاز پرواز داخلی
اگر سفر با هواپیما را برای رسیدن به مقصد مورد نظر انتخاب کردهاید، میبایست از میزان باری که اجازه حمل آن را دارید باخبر باشید. مقدار بار مجاز در هواپیما مساله مهمی است که قبل از پرواز باید به آن توجه کنید. هنگام بستن چمدان، دلمان میخواهد چیزهای زیادی را با خودمان ببریم اما این امکان ندارد و با هر پرواز حد مجازی میتوانید بار داشته باشید.
بار مجاز برای بزرگ سالان کلاس اکونومی 20 کیلوگرم و برای بزرگ سالان کلاس بیزینس 30 کیلوگرم است. بار مجاز کودکان در هواپیمایی نیز 10 کیلوگرم در نظر گرفته شده است. باز هم تاکید میکنم هر شرکت هواپیمایی تعریف خود را از میزان بار حمل شده دارد.
مقدار مایعات مجاز در هواپیما
هر مسافر مجاز است حجم حداکثر 100 میلی لیتر که معادل یک آب معدنی است در ساک داخل کابین هواپیما با خودش حمل کند، البته حمل مایعات در چمدانی که به قسمت بار تحویل میدهید در صورتی که مغایرتی با سایر مقررات امنیتی (TSA) نداشته باشد، دارای هیچ گونه محدودیتی نیست. توجه داشته باشید مایعات جداگانه بازرسی میشوند پس دسترسی به این کیف باید راحت باشد.
هزینه اضافه بار هواپیمای داخلی و خارجی
اگر قوانین میزان بار و مقدار بار مجاز در هواپیما را رعایت نکنید و بخواهید آن بار مازاد را با هواپیما حمل کنید مشمول جریمه از سمت هواپیمایی منتخب میشوید که در اصطلاح به آن جریمه پرادخت شده هزینه اضافه بار میگویند. هزینه اضافه بار در پروازهای داخلی و خارجی متفاوت بوده و هزینه بار اضافه بسته به نوع کلاس پروازی شما متغیر است، در ادامه به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت:
· هزینه بار اضافه پرواز خارجی
اگر قصد دارید به کشورهای خارجی سفر کنید، میزان باری که میتوانید همراه خود بیاورید، نسبتا به مقاصد داخلی متفاوت خواهد بود. هزینه اضافه بار در پرواز خارجی، به ازای هر یک کیلوگرم معادل یک درصد از قیمت بلیط است.
· هزینه اضافه باز پرواز داخلی
به طور کلی طبق قوانین حمل بار در هواپیما و مقدار بار مجاز در هواپیما هزینه اضافه بار پرواز داخلی به ازای یک کیلوگرم، 1 درصد از مبلغ کل بلیط هواپیما محاسبه میشود. بنابراین اگر وزن بار شما در سفر بیشتر از 20 کیلوگرم در اکونومی و 30 کیلوگرم در بیزینس است، میبایست جریمه اضافه بار آن را پرداخت کنید.
لوازم ممنوعه هواپیما
قطعا با توجه به نیاز تامین امنیت پرواز و به طور کلی ایمنی مسافران، برخی از اجسام و وسایل در هواپیما ممنوع هستند که اصلاحا به آنها وسایل غیر مجاز در هواپیما گفته میشود. برخی از این لوازم به طور کلی در لیست اقلام ممنوعه و غیرمجاز قرار دارند و برخی دیگر برای ورود به کابین هواپیما، ممنوع اعلام شدهاند. کاملترین لیست از وسایلی که شما نمیتوانید با خود در سفرهای هوایی همراه داشته باشید و یا به قسمت بار هواپیما منتقل کنید شامل:
- بار مجاز در هواپیما و حمل مایعات از جمله عطر یا ادوکلن، اگر کمتر از ۱۰۰ میل باشد میتوانید همراه خود به کابین هواپیما ببرید. در غیر این صورت باید آن را داخل چمدان خود قرار داده و به قسمت بار هواپیما تحویل دهید.
- شما اجازه حمل هیچ گونه وسیله تیز و برنده به داخل کابین پرواز را ندارید.
- حمل هر گونه وسیله آتشزا چون کبریت و فندک به داخل کابین هواپیما ممنوع است.
- حمل مواد محترقه چون دینامیت، کلر، بمب، باروت، ترقه، مواد رادیواکتیو، کیسه هوای اتومبیل و سایر موارد مشابه در کابین و بار هواپیما ممنوع است.
- حمل سلاحهای گرم به هر شکلی در کابین پرواز و حتی در بخش بار هواپیما ممنوع است.
- ابزارآلات از جمله چکش، دریل، پیچ گوشتی، آچار و … ممنوع هستند. البته شما میتوانید این وسایل را به بخش بار هواپیما تحویل دهید.
- وسایلی که در ظاهر کاربرد رزمی و ورزشی داشته، اما قابلیت آسیب رساندن از طریق آنها وجود دارد نیز در بخش بار هواپیما ممنوع اعلام شدهاند
- حمل هر گونه مواد مخدر در هواپیما غیرمجاز است و این مورد پیگرد قانونی و مجازات سنگینی دارد.
پایان
به طور کلی تمامی ایرلاینها دارای قوانین خاص خود در زمینه مقدار بار مجاز در هواپیما برای سفرهای داخلی و خارجی هستند. در نتیجه حتما از ایرلاین منتخب میزان حمل بار مجاز را جویا شوید تا در هنگام سفر با مشکل روبه رو نشوید. ما در باربری گل بار تلاش کردیم تا یک مطلب جامع برای شما جمع آوری کنیم تا بتوانید سفر راحتی را تجربه کنید.