اینکه هر شغل و حرفهای را به صورت قانونی شروع کنید نشان از آن است که، برای خود و دیگران احترام و ارزش قائل هستید. برای اینکه بتوانید در حوزه حملونقل و باربری قانونی و با اعتبار کار کنید باید بدانید مراحل دریافت مجوز باربری به چه صورت بوده و چه شرایطی باید طی شود تا بتوانید مجوز لازم را اخذ کنید.
حدود ۶۰ سال پیش در کشور قوانین مشخصی برای افرادی که تمایل دارند در حوزه حملونقل و باربری فعالیت داشته باشند و مجوزهای قانونی را کسب کنند وضع شد. البته دیگر قوانین مانند ۶۰ سال پیش نیست و تغییراتی داشته است و روند دریافت مجوز باربری سریعتر شده است. در ادامه به بررسی مراحل دریافت مجوز باربری به صورت گام به گام خواهیم پرداخت.
مراحل دریافت مجوز باربری
برای دریافت مجوز باربری به جز داشتم مدارک لازم باید فرد از نظر سنی و شرایط دیگر هم مورد تایید باشد در ادامه به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت:
-
مدیرعامل
برای دریافت مجوز باربری در ابتدا باید یک فرد را به عنوان مدیر عامل معرفی کنید، این فرد باید دارای شرایطی باشد تا موفق به دریافت مجوز باربری شود از جمله این شرایط به شرح زیر است:
- اولین مورد سن است افرادی که زیر ۲۵ سال هستند موفق به دریافت مجوز باربری نمیشوند.
- فردی که میخواهد مدیر عامل شرکت باربری باشد در ادارات دولتی و خصوصی دیگری نباید به عنوان مدیر عامل مشغول به فعالیت باشد.
- مدیر عامل باید تابعیت جمهوری اسلامی داشته باشد.
- برای دریافت مجوز باربری مدرک تحصیلی نیز مهم است و حداقل فرد باید دیپلم داشته باشد.
- فرد درخواست کننده برای تاسیس شرکت باربری باید پیرو یکی از ادیانی باشد که در قانون اساسی کشور تصریح شده است
- برای فرد درخواست کننده عدم اعتیاد و عدم سوءپیشینه دو مورد مهم دیگری است که باید در راستای اخذ دریافت مجوز آنها را داشته باشد.
- داشتن پایان خدمت یکی دیگر از شرایط مورد تایید قرار گرفتن مدیر عامل است. اگر فرد سربازی نرفته است علت قانونی مانند داشتن کفالت مادر و یا معافیت پزشکی نیاز است.
- علاوه بر موارد ذکر شده فرد حتما در زمینه باربری باید تجربه کاری داشته باشد.
اینها موارد و ویژگیهای است که فرد درخواست کننده یا همان مدیرعامل باید دارا باشد تا بتواند مجوز باربری را دریافت کند.
-
مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز باربری
بعد از این که از نظر شخصیتی و موارد ذکر شده مورد عامل تایید شد نیاز به برخی مدارک است تا موفق به دریافت مجوز باربری شوید که به شرح زیر است:
- 6 چند قطعه عکس از مدیرعامل و هیئت مدیره
- گواهی عدم اعتیاد و عدم سوءپیشینه
- فیش واریزی وجه مصوب
- پروانه شناسایی صادره نیروی انتظامی برای وسایل نقلیه
- تصویر مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی
- گواهی عدم بدهی بیمهای، بانکی، دارائی مدیران شرکت
- تنظیم اساسنامه و تقاضانامه
- صورت جلسه اعضای هیئت مدیره
- باید کپی از قولنامه و یا سند ملکی که قرار است شرکت در آن مکان باشد ارائه دهید.
- اصل شناسنامه، مدرک تحصیلی و ارائه کارت پایان خدمت الزامی است.
- کلیه خودروهای که قرار است در باربری در اختیارتان باشد باید کپی کامل مدارک ماشینها بهویژه کارت ماشین و کارت هوشمند ارائه شود.
بسته به اینکه میخواهید باربری درونشهری و یا باربری بین شهری تاسیس کنید مدارک مورد نیاز متفاوت میشود.
برای دریافت مجوز باربری باید به چه سازمانی مراجعه کرد
در قسمت بالا به مراحل دریافت مجوز باربری پرداختیم حال نوبت آن است که بدانیم برای به سرانجام رساندن کار دریافت مجوز باربری به چه سازمانی باید مراجعه کنیم. در کشور ما دریافت مجوز برای باربری به دو دسته درون شهری و بین شهری تقسیم میشود. صادر شدن مجوز درون شهری توسط اتحادیه اصناف انجام میشود، که به آن پروانه کسب هم گفته میشود. صادر شدن مجوز باربری بین شهری توسط سازمان راهداری انجام میگیرد و به آن پروانه فعالیت میگویند.
شرایط و قوانین دریافت مجوز باربری درون شهری
برای دریافت مجوز باربری درون شهری کار کمی راحتتر است که عبارت است از:
- برای فعالیت در این حوزه نیاز نیست شرکت را ثبت کنید میتوانید دفتر باربری داشته باشید بدون اینکه مراحل ثبت آن نیاز باشد.
- دفتر باید حداقل ۱۲ متر مربع باشد.
- دفاتری که فضای کافی برای پارک ماشین ندارند میتوانند از پارکینگهای عمومی استفاده کنند.
- محیط کار باید از لحاظ فنی و ایمنی مشکل نداشته باشد.
- حمل بار در ساعتهای مجاز انجام شود.
- لوازم و تجهیزات کامل باشد و حداقل ۲ دستگاه وسیله بارکش شهری که شامل کامیون، وانت، کامیونت میشود را در اختیار داشته باشید.
شرایط و قوانین دریافت مجوز باربری بین شهری
برای دریافت مجوز باربری بین شهری کار کمی دشوارتر است که عبارت است از:
- باربری بین شهری تردد در مسافتهای طولانی مد نظرشان است پس باید بارنامه صادر کند به همین سبب مراحل بیشتر و قانونی را طی کرده و باید آن را از اداره راهداری دریافت کند. بعد از اینکه مجوز از راهداری اخذ شد با مراجعه به اتحادیه باربری پروانه را میتواند کسب کند.
- تقاضای تاسیس از سوی متقاضی به اداره کل استان مربوطه ارائه میشود و کلیه مدارک باید ارسال شود. بعد از بررسی مدارک و تایید پرونده الکترونیک به دفتر حملونقل کالا ارجاع داده میشود. حداقل زمان برای بررسی و مطالعه پرونده بین ۲۰ الی ۳۰ روز کاری است.
کلام آخر
در این مطلب به صورت کامل و گام به گام مراحل دریافت مجوز باربری را بیان کردیم تا در صورت اقدام به دریافت مجوز باربری سردرگم نشوید و مدارک لازم را به همراه خود داشته باشید تا کار دریافت مجوز باربری سریعتر انجام شود.